Nasze składniki i dodatki na pizze
- PROSCIUTTO CRUDO-
- SZYNKA PROSCIUTTO CRUDO TO JEDEN Z NAJWIĘKSZYCH WŁOSKICH DELIKATESÓW, DOCENIANY PRZEZ SMAKOSZY NA CAŁYM ŚWIECIE. PRODUKOWANA JEST Z UDŹCA ŚWINI, W RÓŻNYCH REGIONACH WŁOCH I JEST NAJWAŻNIEJSZĄ, DŁUGO DOJRZEWAJĄCĄ WŁOSKĄ WĘDLINĄ
- PROSCIUTTO COTTO-
- WĘDLINA WYTWORZONA Z WYSELEKCJONOWANEGO MIĘSA WIEPRZOWEGO, PODDANEGO PARZENIU PAROWEMU. PRODUKT CHARAKTERYZUJE SIĘ ODPOWIEDNIM STOPNIEM NAWILŻENIA, PRZYJEMNYM AROMATEM I ŁAGODNYM SMAKIEM.
- SALSICCIA PICCANTE-
- TRADYCYJNA KIEŁBASA WŁOSKA, SZCZEGÓLNIE CENIONA ZA PIKANTNY SMAK. CHARAKTERYZUJE SIĘ DROBNO- ŚREDNIM STOPNIEM ZMIELENIA MIĘSA, POSIADA WYRAŹNY SMAK POCHODZĄCY OD DUŻEJ ILOŚCI PRZYPRAW ZIOŁOWYCH, OSTREJ PAPRYCZKI.
- MORTADELLA-
- ORYGINALNA WŁOSKA MORTADELLA WIEPRZOWA. WĘDLINA GOTOWANA, BARDZO DELIKATNA W SMAKU. PO ZMIELENIU JEST GOTOWANA Z DODATKIEM SŁONINY, PISTACJI I AROMATYCZNYCH ZIÓŁ. TRADYCYJNY SKŁADNIK KUCHNI BOLONII I CAŁEGO REGIONU. DO PRODUKCJI UŻYWA SIĘ TYLKO NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI MIĘSA, ABY UZYSKAĆ DELIKATNĄ KONSYSTENCJĘ. POSIADA WYJĄTKOWY I NIEPODRABIALNY SMAK I AROMAT.
- 'NDUJA DI SPILINGA-
- TO TRADYCYJNY, BARDZO PIKANTNY SPECJAŁ Z REGIONU KALABRIA, KTÓRY PRODUKOWANY JEST Z OSTREJ PAPRYCZKI I DROBNO MIELONYCH TŁUSTYCH CZĘŚCI MIĘSA WIEPRZOWEGO. CECHUJE SIĘ MIĘKKĄ KONSYSTENCJĘ, PRZEZ CO IDEALNIE NADAJE SIĘ DO SMAROWANIA CIEPŁYCH GRZANEK I PIECZYWA. MOŻE BYĆ UŻYWANA JAKO DODATEK DO PIZZY.
- PANCETTA -
- JEST TO NAJBARDZIEJ KLASYCZNA WERSJA WŁOSKIEJ „PANCETTA” (RODZAJ BOCZKU), BEZ SKÓRKI, PRODUKOWANA ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH SUROWCÓW, RZEMIEŚLNICZA OBRÓBKA. OTRZYMUJE SIĘ JĄ Z CZĘŚCI BRZUSZNEJ WIEPRZA, JEST ODPOWIEDNIO CZYSZCZONA, OSUSZANA, PRZYPRAWIONA I ZWIJANA.
- SALAME NAPOLI-
- TRADYCYJNE WŁOSKIE SALAMI Z OKOLIC NEAPOLU - Z POŁUDNIOWEJ CZĘŚCI WŁOCH. POWSTAJE Z MIĘSA I SŁONINY WIEPRZOWEJ - MIĘSO JEST DOŚĆ GRUBO ZMIELONE, DZIĘKI CZEMU PRODUKT MA CIEKAWĄ STRUKTURĘ
- „POMODORO S. MARZANO DELL'AGRO SARNESE-NOCERINO” (CHNP) TO WYJĄTKOWA I DELIKATNA, GRUNTOWA ODMIANA POMIDORÓW, ROSNĄCYCH W KAMPANII, U STÓP WEZUWIUSZA, GDYŻ WYMAGA SPECJALNEJ GLEBY POCHODZENIA WULKANICZNEGO.
- MOZZARELLA FIOR DI LATTE
- TO MOZZARELLA, KTÓRY WYSTĘPUJE W POSTACI NIEWIELKICH KULEK, WYKONANA JEST Z MLEKA KROWIEGO. CECHUJE JĄ ŁAGODNY, MLECZNY SMAK